Atatürk Ortaokulu

Şair Eşref Mah. 79 Sok. 45700 Kırkağaç/MANİSA
Vizyon
BİZ, Bilgi Çağı’na uyarlanmış bir kurum olarak; • Öğrencilerimizin; kendine güvenen, ideallerini gerçekleştirmeye istekli, toplum içinde başkalarının hak ve özgürlüklerine saygı duyan birey olmalarını sağlamak, • Her çocuğun içindeki yaratıcı, çok yönlü, haklarını koruyabilen, güven, hoşgörü ve sevginin hâkim olduğu bir ortam yaratmak, • Eğitim-Öğretim etkinliklerinde, çağdaş teknolojinin getirdiği tüm olanakların kullanıldığı bir ortamı öğrencilerimizin hizmetine sunmak, • Okulumuzu; öğrencileri, öğretmenleri ve velileri ile çevrede örnek gösterebilecek ve gurur duyacak bir kurum haline getirmek, • Öğrencilerimizin istek ve ihtiyaçlarını en kısa sürede gidererek, onları başarıya götüren yolda motive edip, umut ve güveni aşılayarak hedeflerine emin adımlarla gitmelerini sağlamak, • Çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteğini ve yeteneğini kazandırmak İÇİN VARIZ.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli, çevresine saygılı, yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek; bilginin yanında, uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yetiştirmek; sevgi ve saygının, güven ve huzurun sağlandığı, mutluluk ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak.
Okulumuz eğitim-öğretim faaliyetlerine 2013 yılında başlamıştır.
Öğretim Şekli :4 Yıllık, Ortaokul, ikili Öğretim
Otobüs, Minibüs, Tren
Yerleşim Yeri
Kırkağaç, Türkiye´nin Ege Bölgesi´nde bulunan Manisa ilinin ilçelerinden biridir. Manisa´nın küçük ilçelerinden biridir. Nüfusu 38.000 civarındadır. Kendi adıyla anılan ova ve Yund Dağı eteklerinde kurulmuştur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine (Saat Kulesi) Uzaklık: 550 m (Yaya olarak 6 dakika); İl Merkezine Uzaklık: 79 km (Otobüs ile 1 saat 24 dakika)
Kontenjan Bilgileri
2022-2023 eğitim öğretim yılında 6 adet 5.sınıf açılmıştır. Sınıflarımız ortalama 25-30 arasında öğrenci bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz adres kayıt sistemine göre alınmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022-2023 eğitim öğretim yılında 73 öğrencimiz sınavla girilen okullara yerleşmiştir. (16 Fen Lisesi, 2 Sosyal Bilimler, 37 Proje Anadolu Lisesi, 15 Proje İmam Hatip Lisesi ve 5 Proje Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
2022-2023 eğitim öğretim yılı (%100)
Futbol, Voleybol, Basketbol, Bocce, Masa Tenisi